1 kg. friske æbler (æbler i en æblekage...ja, den er god nok:-)
ca. 1 dl. vand
100 gr. melis
100 gram rasp ell, revet rugbrød
100 gram smør eller margarine
2 1/2 dl, piskefløde
Æblerne vaskes , skrælles, skæres i ensartede tynde skiver og koges til grød, med eller uden vand, afhængig af, hvor saftige de er. Tilsæt halvdelen af sukkeret. Smørret smeltes
Rasp, revet rugbrød og resten af sukkeret blandes og omrøres i det smeltede smør, til det er lysebrunt
En kageform med løs bund smøres godt; deri lægges lagvis brød, æbler, syltetøj og s fremdeles, sledes at det sidste lag bliver brød
Det hele trykkes fast sammen, vendes og pyntes med flødeskum
I stedet for at koge æblerne, kan man rive eller raspe dem råkosthjern, og man anvender da kun ca. 1/2 kg. æbler
Thomas Jakobsen | Nordborgvej 6 | 4200 Slagelse | Tlf. 5853 0892 | Email: thomas@nordborgvej.dk