Æbleshot:
4 store æbler
½ dl æblejuice
1 stang vanille
ca 1 dl sukker alt efter æblernes naturlige sødme
1 stang hel kane
Vanilleråcreme:
1 æggeblomme
½ dl sukker eller efter smag
2½ dl minimælk
Ca. 2 -3 tsk maizena udrørt i ½ dl kold letmælk
Vanillestang
Æbleshot:
Æblerne koges møre i juice med kanel - herefter tilsættes sukker og vanille. Smag til.
Vanillie råcreme:
Pisk alle ingredienser sammen i gryden. Stil den på ilden og varm langsomt op mens der piskes. Tag den af ilden når den netop er tyknet. Mosen serveres i små glas med lun creme.
Vanilie stang kan også anvendes ved kogningen af æblerne.
Sukker kan undlades i æbleshot.
Thomas Jakobsen | Nordborgvej 6 | 4200 Slagelse | Tlf. 5853 0892 | Email: thomas@nordborgvej.dk