200 gr. mørk chokolade 70%
200 gr. smør. Lurpak
200 gr. sukker
8 æggeblommer (pasteuriserede)
8 æggehvider (pasteuriserede)
Chokolade og smør smeltes langsomt over vandbad. Melis og æggeblommer piskes hvidt. Den smeltede chokolade/smør vendes forsigtigt i den piskede æggemasse. Æggehvider piskes stive og vendes i. Moussen er nu klar.
Halvdelen af moussen, fordeles i en smurt springform, og bages i forvamet oven på 175 grader i 25-30 min. Herefter afkøles kagen ved stuetemperatur. Den resterende mousse fordeles på den bagte bund.
Kagen fryses. Tages ud af fryser og skæres til med det samme. Ventes for længe, bliver snittene ikke pæne. Optimal servering ca. 30 min efter
Tip
Kagen er bastant i sin struktur. En god hjemmelavet hindbærsorbet giver syrligt modspil, og kan absolut anbefales.
Thomas Jakobsen | Nordborgvej 6 | 4200 Slagelse | Tlf. 5853 0892 | Email: thomas@nordborgvej.dk