50 g smør
400 g porre i skiver
400 g kartofler i små tern
1 løg
9 dl hønsebouillon/fond
salt og peber
½ dl fløde
1 dl mælk
Anretning
1 porre i skiver
smør
½ dl fløde
2 spsk purløg, hakket/klippet i små stykker
friskkværnet peber
Smelt smør i en gryde og tilsæt porre, kartofler og løg. Vend det godt rundt i smørret, krydr med salt og peber. Lad blandingen simre under låg ved svag varme i cirka 10 minutter. Tilsæt herefter bouillon, bring suppen i kog og lad den simre i cirka fem minutter indtil grøntsagerne er møre. Pas på med at koge den for længe, da den i så fald kan miste smag. Når grøntsagerne er kogt møre, blendes suppen i en blender, foodprocessor eller med en stavblender. Tilsæt mælk og fløde og smag suppen til.
Til anretningen sauteres porre i smør i fem minutter. Suppen hældes i skåle og anrettes med porre, fløde, purløg og peber som vist på billedet.
Kan også bruges som forret
Illustration
Thomas Jakobsen | Nordborgvej 6 | 4200 Slagelse | Tlf. 5853 0892 | Email: thomas@nordborgvej.dk