Kartoffel- og porresuppe

Ingredienser

50 g smør

400 g porre i skiver

400 g kartofler i små tern

1 løg

9 dl hønsebouillon/fond

salt og peber

½ dl fløde

1 dl mælk

 

Anretning

1 porre i skiver

smør

½ dl fløde

2 spsk purløg, hakket/klippet i små stykker

friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde

Smelt smør i en gryde og tilsæt porre, kartofler og løg. Vend det godt rundt i smørret, krydr med salt og peber. Lad blandingen simre under låg ved svag varme i cirka 10 minutter. Tilsæt herefter bouillon, bring suppen i kog og lad den simre i cirka fem minutter indtil grøntsagerne er møre. Pas på med at koge den for længe, da den i så fald kan miste smag. Når grøntsagerne er kogt møre, blendes suppen i en blender, foodprocessor eller med en stavblender. Tilsæt mælk og fløde og smag suppen til.

 

Til anretningen sauteres porre i smør i fem minutter. Suppen hældes i skåle og anrettes med porre, fløde, purløg og peber som vist på billedet.

 

Tips

Kan også bruges som forret

 

Illustration

 

Kommentarer
Skriv en kommentar:
Navn (Obligatorisk)
Kommentar
Hvilken dag kommer efter torsdag?
(Antispam. Obligatorisk)
Fremhævede felter er ikke udfyldt korrekt

Thomas Jakobsen   |   Nordborgvej 6   |   4200 Slagelse   |   Tlf. 5853 0892   |   Email: thomas@nordborgvej.dk