En fin måde at servere mørbrad på, er at bage den “ ind i sprød butterdej. Alt kan gøres klart i god tid, og mørbraden skal blot stilles i ovnen en halv times tid før serveringen.
1 svinemørbrad
400—500g margarine
salt peber
250g champignoner
ca.50g margarine
1 bdt. persille
endv.4—6 butterdejsplader
Puds mørbraden pænt fri for sener og hinder. Brun hurtigt mørbraden på begge sider i gyldent margarine. krydr med salt og peber. Lad mørbraden blive kold. Rens champignonerne og hak dem groft. Smelt fedtstoffet gyldent og rist champignonerne sprøde heri, til al væden er fordampet. Tilsæt hakket persille, salt og peber, lad blandingen blive kold, lad butterdejspladerne tø ved stue temperatur ca.20 min. læg dem side om side og i forlængelse af hinanden, så kanterne går lidt ind over hinanden, rul pladerne ud, fordel den kolde champignon blanding og mørbraden midt på dejen, og fold den sammen om fyldet. Læg dej pakken på samlingen. Lav dej strimler eller blade af evt. dejrester, og lim dem på med æg. Dejpakken kan opbevares i køleskab indtil en god halv times tid før serveringen. Pensl med æg, og bag mørbraden 25—30min.ved 225 grader. Lad den hvile 10-15 min, før den forsigtigt skæres for.
Server indbagt mørbrad med let kogte grøntsager f.eks. sukkerærter, bønner, ærter eller en skål salat.
Hvis de vælger at servere mørbraden med sovs, kan de bruge fedtstoffet fra bruningen af mørbraden som grundlag, til— sæt bouillon og lidt fløde, lad det koge sammen, jævn sovsen let, tilsæt evt. lidt rødvin, det giver en fin smag.
Champignon-persille blandingen kan til sættes knust hvidløg og—eller rosmarin.
Mørbraden kan også serveres med sovs og små kogte kartofler.
Thomas Jakobsen | Nordborgvej 6 | 4200 Slagelse | Tlf. 5853 0892 | Email: thomas@nordborgvej.dk