Den traditionelle lasagne med oksekød er dejlig. Det er dog ikke den eneste slags lasagne man kan fremtrylle...
400 g lakseportioner
1 løg
3 hele porrer
3 dl hvidvin
Saft af 1/2 citron
Olie til stegning
Salt og peber
Lasagneplader efter behov.
Bechamelsauce:
100 g margarine
4 spsk. mel
5 dl mælk
Salt og peber
Hak løg og porrer. Svits løgene i lidt olie i et par minutter og læg porrerne oveni. Læg laksefileterne ovenpå og damp dem i ca. 20 min, ved svag varme. Skær laksen i passende stykker. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Bechamelsauce:
Smelt margarinen, kom mel i og pisk. Hæld mælken langsomt i samtidig med at der piskes. Sovsen skal være tyk, men stadig flydende.
Sammen lægning af lasagnen:
Smør et ildfast fad med olie og kom bechamelsauce i, laks/fyld og lasagneplader skiftevis. Slut med laks/fyld og et godt lag bechamelsauce. Bages i ovnen på 200° i 30-40 minutter.
Thomas Jakobsen | Nordborgvej 6 | 4200 Slagelse | Tlf. 5853 0892 | Email: thomas@nordborgvej.dk