Kagebund:
3 spsk. kakaopulver med top
200 g stødt melis
200 g smør
3 store æg, gerne fra fritgående høns
200 g siet mel
2 tsk. bagepulver
1 håndfuld mandelflager
2 dl piskefløde
Chokolade glasur:
100 g smør
100 g god kogechokolade
100 g flormelis
3 spsk. mælk
Pynt:
1 stor håndfuld hindbær
1 stor håndfuld jordbær
Kagebund:
Forvarm ovnen til i 80°. Læg bagepapir i bunden af 2 kageforme med 20 cm diameter. Rør kakaopulveret ud i 4 spsk. kogende vand til en lind pasta. Pisk sukker og smør hvidt og luftigt i en anden skål, tilsæt kakaopasta, æg, mel og bagepulver. Pisk det hele godt sammen og vend mandlerne i. Fordel dejen i de 2 kageforme og bag dem 25 minutter. Køl bundene af, inden de tages ud at formene.
Chokoladeglasur:
Smelt ingredienserne i en skål over vandbad, rør godt sammen og køl at. Pisk fløden stiv og smag til med lidt sukker. Tag bagepapiret at bundene og dryp lidt sherry over, hvis man kan lide det. Fordel flødeskummet over den nederste bund, kom bærrene på, læg den anden bund over og giv et let pres. Ret kagen op med en kniv og hæld chokoladeglasuren over. Voila, du har gjort det! Men lad lige glasuren sætte sig, inden du går i krig med kagen.
Thomas Jakobsen | Nordborgvej 6 | 4200 Slagelse | Tlf. 5853 0892 | Email: thomas@nordborgvej.dk