1 kg kartofler
1 spsk. olivenolie
2-3 kviste rosmarin
salt og friskkværnet hvid peber
3/4 kg torsk i friet
en lille klat smør
1/2 kg frisk spinat
I dl piskefløde
Skrub kartoflerne og skær dem i små tern på 2 i 2 cm. Steg dem i olivenolie på en pande, til de er gyldne på alle sider og møre — i cirka 15 minutter. Krydr med rosmarinkviste, salt og peber.
Pil stilkene af spinaten og skyl den i flere hold koldt vand, til den er fri for jord og andre urenheder.
Smør et ildfast fad, skær torsken ud i stykker og læg den i fadet. Krydr fisken med salt og peber.
Bag fisken sammen med kartoflerne de sidste 5-10 minutter i ovnen, afhængig af hvor tyk fisken er. Fisken skal være fast, hvid og føles varm i midte», når man føler på den med en finger.
Varm piskefløden op i en gryde og kom spinaten i. Lad spinaten falde sammen — det tager nogle M minutter og smag den til med salt og pebet
Rester af kold torsk kan sagtens bruges dagen efter som pålæg — for eksempel røn sammen med lidt cremefraicke og kapers.
Thomas Jakobsen | Nordborgvej 6 | 4200 Slagelse | Tlf. 5853 0892 | Email: thomas@nordborgvej.dk